Bog Ludosti gostuje u Bebi Art Centru u Kulen Vakufu

Nevid teatar gostuje u subotu, 29. jula, u Bebi Art Centru u Kulen Vakufu, u okviru edukativno-kulturnog događaja „Mokoša“, sa predstavom “Pohvala ludosti”.

„Bebi Art & Community Center“ iz Kulen Vakufa i „Prostor“ iz Banjaluke u okviru edukativno-kulturnog događaja „Mokoša“ tokom predstojeće subote i nedjelje, 29. i 30. jula organizuju kreativne radionice za djecu u staroj fabrici odjeće za djecu gdje se danas nalazi Bebi Art Centar.

Tokom ova dva dana radionice će držati umjetnik iz Banjaluke – Saša Škorić koji će, zajedno sa djecom-učesnicima, ručno oslikavati majice koje djeca donesu na radionice.

Pored radionica, posjetioci „Bebi Art Centra“ prvog dana u subotu, 29. jula u 19 časova i devet minuta imaće priliku pogledati filosofski stand-up „Pohvala ludosti“ po tekstu Erazma Roterdamskog, a u izvođenju glumca banjalučkog „Nevid teatra“ Dejana Andrića.

Bog ludosti na satiričan i tragičan način kritikuje postojeće društvo, ismijava sujetu, laž, lakomislenost, uobraženost, šupljoglavost. Ovaj filosofski stand-up Nevid teatra nastao po tekstu Erazma Roterdamskog do sada je odigran 42 puta u 26 različita prostora u zemlji i inostranstvu, a biće izveden i 4. avgusta na otvaranju Javorwood Festivala koji se ove godine održava po treći put u Javorovom Dolu na Bjelašnici od 4. do 6. avgusta.

Bog Ludosti nastavlja pohod protiv neobrazovanosti i sveopšte gluposti, a njegovu razigranu humanističku ljubav prema istini i čovjeku banjalučka publika imaće priliku pogledati u četvrtak, 27. jula kod fontane prema Tržnici na Trgu Krajine sa početkom u 20 časova i sedam minuta.