Bole Kometa putuje na more

„Pustolovine Boleta Komete“, nagrađivana predstava Nevid teatra iz Banjaluke, nastupiće u revijalnom programu jubilarnog 30-tog festivala „Barski ljetopis“, koji se održava u Baru u Crnoj Gori od 16. juna do 20. avgusta.

Riječ je o tradicionalnom festivalu koji već tri decenije promoviše kulturu i umjetničke vrijednosti i do danas je ugostio i predstavio brojne umjetnike iz regiona i inostranstva. S obzirom da ove godine obilježava važan jubilej,  ukazala se potreba da se festival osvježi i dodatno unaprijedi, pa će ovo izdanje trajati duže i predstaviće brojne eminentne goste.

Bole Kometa na svom čudesnom putovanju imaće čast da predstavlja Banjaluku i Bosnu i Hercegovinu na ovoj važnoj manifestaciji 10. jula u 21 čas na Ljetnoj pozornici.  Ova animirana bajka za djecu i odrasle koja predstavlja neobični i kreativni autorski projekat Marka Dukića do sada je odigrana 33 puta u zemlji i inostranstvu, a učestovovala je na 17. Međunarodnom Naj, naj, naj festivalu u Zagrebu, 56. Internacionalnom teatarskom festivalu Mali MESS u Sarajevu, 22. Susretima pozorišta lutaka u Bugojnu i 22. Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade u Bačkoj Palanci gdje je osvojila i dvije nagrade za najbolju predstavu, nagradu dječijeg i stručnog žirija festivala.

Nagrađana je i Zlatnom Žar pticom u Zagrebu za ukupan umjetnički utisak sa naglaskom na kreativnu i inovativnu animaciju koju je osvojio tvorac Boleta Komete, Marko Dukić.

Predstava je uvrštena i u takmičarski program 18. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu „Lut Fest“ i biće izvedena 4. oktobra u Istočnom Sarajevu. U takmičarskom programu festivala učestvovaće 11 pozorišta iz BiH, Srbije, Slovenije, Njemačke, Estonije i Egipta.

Bole Kometa nastavlja svoj festivalski put, a njegove uzbudljive pustolovine postaće bogatije za još jedno putovanje.