Dodijeljne nagrade najboljim autorima likovnog konkursa „Moje Pustolovine Boleta Komete”

Proglašenjem pobjednika i svečanom dodjelom nagrada u Muzičkom paviljonu u parku Petar Kočić, u nedjelju, 11. juna 2017. je završen likovni konkurs „Moje Pustolovine Boleta Komete”.

Prvo mjesto u kategoriji od 3 do 5 godina osvojila je Una Đurić, prvo mjesto u kategoriji od 6 do 8 godina osvojila je Anja Tepić, dok je autor najboljeg rada u kategoriji od 9 do 11 godina Ana Gaković. Svi pobjednici su osvojili Plavi trofej Boleta Komete i „ceker iznenađenja“ Nevid teatra.

U likovnom konkursu učestovovale su i banjalučke osnovne škole  „Branko Radičević“, „Sveti Sava“, „Jovan Dučić“, „Zmaj Jova Jovanović“, „Dositej Obradović“, „Ivo Andrić“ i PU DV „Različak“ iz Bačke Palanke. Na svečanoj dodjeli nagrada proglašeni su i najbolji radovi iz svake škole, dok je nagradu za najkreativniju školu osvojila banjalučka OŠ “Branko Radičević”. Svim pobjednicima uručene su diplome, a školama i vrtiću, koji su učestvovali, zahvalnice.

Spisak svih dobitnika možete pročitati ovdje.

Likovne radove, naših malih dragih takmičara, ocjenjivali su akademski slikari Miodrag Manojlović, Nina Babić i Đurđica Bjelošević.

Nakon dodjele nagrada za muziku i zabavu za najmlađe pobrinuo se DJ DABA. Na likovni konkurs, koji je otvoren 15. februara 2017. godine na temu predstave „Pustolovine Boleta Komete“, autorski projekat Marka Dukića, pristiglo je 308 radova iz Banjaluke i Bačke Palanke.  Pravo učešća imali su klinci i klinceze iz cijeloga svijeta od tri do 11 godina.

Izložba likovnih radova biće otvorena od 11. do 15. juna od 8 do 21 čas.

U realizaciji ovog maštovitog konkursa pomogli su nam naši prijatelji, Plesni studio „City Jazz” i KUD „Čajavec”.