Edukativni program Nevid teatra danas u Loparama, sutra u Bratuncu

Danas, 16. jula 2013. godine u Loparama Nevid teatar započinje turneju po Republici Srpskoj u sklopu projekta decentralizacija u kulturi – “Edukativni program Nevid teatra”.

U prostoru ”Centar za kulturu i informisanje” u Loparama od 16 časova i 33 minute biće održano predavanje na temu „O životu i djelu ruskog parodičara Danila Harmsa“. O životu i djelu ruskog pjesnika, dramskog pisca, satiričara, prozaiste; jednog od najboljih ruskih satiričara i komediografa XX vijeka govoriće Aleksandar Ilić, filmski reditelj, dramaturg, profesor filozofije i sociologije. Nakon tog predavanja, Dejan Andrić govoriće prisutnima o razvoju nekonvencionalnog pozorišta i različitih formi teatarskog izraza, te o kulturi kao izvoznom proizvodu.

Nakon predavanja od 18 časova i 33 minute Nevid teatar izvešće kabare apsurda “Slučajevi”, po Danilu Harmsu.

U sklopu ove turneje Nevid teatar će posjetiti i Bratunac, 17. jula, gdje će u JU “Centar za kulturu” u Narodnoj biblioteci od 17 časova i 7 minuta biti organizovano predavanje. Predstava “Slučajevi” po Danilu Harmsu zakazana je za 19 časova i 9 minuta i biće odigrana u biskopskoj sali JU “Centar za kulturu”. Nakon Bratunca, Nevid teatar nastavlja svoj put prema Hercegovini gdje će 19. jula posjetiti Berkoviće te izvesti Edukativni program.

Turneja se nastavlja u oktobru kada će Nevid teatar gostovati u Kostajnici i Derventi.