Nevid teatar večeras u Kostajnici u sklopu turneje po Republici Srpskoj

Večeras, 08.10.2013. godine u Kostajnici završava se turneja Nevid teatra po Republici Srpskoj za 2013. godinu u sklopu projekta decentralizacija u kulturi – “Edukativni program Nevid teatra”.

U prostoru Narodne biblioteke “Nevenka Stanisavljević” u Kostajnici od 18 časova biće održano predavanje na temu „O životu i djelu ruskog parodičara Danila Harmsa“. O životu i djelu ruskog pjesnika, dramskog pisca, satiričara, prozaiste; jednog od najboljih ruskih satiričara i komediografa XX vijeka govoriće Aleksandar Ilić, filmski reditelj, dramaturg, profesor filozofije i sociologije. Nakon tog predavanja, Dejan Andrić govoriće prisutnima o razvoju nekonvencionalnog pozorišta i različitih formi teatarskog izraza. Nakon predavanja od 20 časova Nevid teatar izvešče kabare apsurda “Slučajevi”, po Danilu Harmsu.

U sklopu ove turneje nezavisna teatarska trupa Nevid teatar gostovala je u Loparama,”Centar za kulturu i informisanje”; 16. jula, u Bratuncu, JU “Centar za kulturu”; 17. jula, u Berkovićima („VIS“ D.O.O.), 19. jula. Prije dolaska u Kostajnicu NT posjetio je i Derventu, JU “Centar za kulturu”, 07. oktobra 2013. godine.