Kabare apsurda na sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske

Predstava Nevid teatra „Slučajevi”, po Danilu Harmsu biće izvedena u petak, 13. februara 2015. godine sa početkom u 20 časova i 33 minuta na sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske.

„Slučajevi”, po Danilu Harmsu prikazuje satiričan dramaturški sklop sastavljen od niza zasebnih Harmsovih nadrealnih i apsurdnih kratkih priča, u kojima se svijet i ljudski životi u njemu pojavljuju kao neobjašnjivi i nepredvidljivi. Tok postupaka, ponašanja i sudbina tragikomičnih likova odvija se kroz njihove dogodovštine u grotesknim događajima, koji se smjenjuju tako što se radnja preusmjerava novim, raznovrsnim, besmisleno uspostavljenim okolnostima.

Komika proizilazi iz apsurdnih situacija i zabuna. Osnovna tehnika je preciznost, scenski jezik se odlikuje fizičkim ritmom pokreta, čarolijskom ljepotom glasova, kroz simbolične životne zvukove, signale i jednostavne ritmove. U beskrajnom prostoru glumci su elegantni, ekcentrični, besmisleni. Dakle, „Slučajevi“, po Danilu Harmsu je kabare apsurda koji slijedi principe savremenog fizičkog teatra i teatra pokreta.

U predstavi igraju: Božana Bijelić, Dejan Andrić i Marko Dukić, a režiju potpisuje Aleksandar Ilić.  Predstava traje +59- minuta.

Ulaznice

Ulaznice za našu predstavu dostupne na biletarnici Narodnog pozorišta Republike Srpske od ponedjeljka do petka od 8 časova do početka predstave, i subotom od 17 časova do početka predstave. Rezervacije karata možete izvršiti pozivom na broj telefona: 051 – 314 – 006 kao i pozivom na besplatan broj telefona za rezervacije: 080 05 07 08 kod Narodnog pozorišta Republike Srpske.