Danas u Berkovićima biće završen prvi dio turneje po Republici Srpskoj u okviru projekta „Edukativni program Nevid teatra 2013”

Nevid teatar završava prvi dio turneju po Republici Srpskoj u okviru projekta decentralizacija u kulturi: „Edukativni program Nevid teatra 2013” izvođenjem programa u Berkovićima.

U prostoru ”VIS” od 17 časova i 7 minuta biće održano predavanje na teme: „O životu i djelu ruskog parodičara Danila Harmsa“,  “O razvoju nekonvencionalnog pozorišta i različitih formi teatarskog izraza” i “Kultura kao izvozni proizvod”. Nakon predavanja biće izvedena predstava „Slučajevi” po Danilu Harmsu u 19 časova i 9 minuta, koja prikazuje satiričan dramaturški sklop sastavljen od niza zasebnih Harmsovih nadrealnih i apsurdnih kratkih priča, u kojima se svijet i ljudski životi u njemu pojavljuju kao neobjašnjivi i nepredvidljivi. Tok postupaka, ponašanja i sudbina tragikomičnih likova odvija se kroz njihove dogodovštine u grotesknim događajima, koji se smjenjuju tako što se radnja preusmjerava novim, raznovrsnim, besmisleno uspostavljenim okolnostima.

Pored Berkovića, u okviru prvog dijela turneje po Republici Srpskoj, Nevid teatar je program izveo u Loparama i Bratuncu a putovanje se nastavlja u oktobru kada će projekat biti realizovan u Kostajnici i Derventi.