Pustolovine-Boleta-Komete-Nevid-teatar

Nevid teatar gostuje u Bačkoj Palanci: „Pustolovine Boleta Komete” u okviru programa za djecu „Pozorišna jesen”

Višestruko nagrađivana predstava Nevid teatra u koprodukciji sa Gradskim pozorištem Jazavac iz Banjaluke „Pustolovine Boleta Komete” biće izvedena u okviru programa za djecu „Pozorišna jesen”u Bačkoj Palanci u subotu, 27. oktobra 2018. godine u 17 časova.

„Pozorišna jesen” održava se u organizaciji Kulturnog centra Bačka Palanka u sali Gradskog bioskopa u periodu od 11. oktobra do 17. novembra. U okviru programa publika će imati priliku pogledati po šest predstava za djecu i odrasle.

Biće ovo drugo gostovanje Nevid teatra u Bačkoj Palanci nakon što je predstava proglašena najboljom, po mišljenju dječijeg i stručnog žirija, na 22. Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade održanog 2016. godine. Prvi put u istoriji održavanja festivala dogodilo se da je dječiji i stručni žiri dodijelio nagradu istoj predstavi.

Pored nagrade u Srbiji, ova animirana bajka za djecu, mlade i odrasle od tri do 133 godine dosad je osvojila još tri nagrade na Međunarodnim festivalima u Hrvatskoj i BiH u kategorijama kreativnosti, iinovativne animacije, a pored mališana iz Bačke Palanke i Banjaluke sa Boletom Kometom družili su se i mališani iz Bijeljine, Istočnog Sarajeva,  Bugojna, Sarajeva, Zagreba i Bara.

Predstava prikazuje fantastični dramaturški sklop u kojem se čudesno isprepliću živa glumačka igra, projektovana animacija na platnu, zvučni i svjetlosni efekti i predstavlja neobični i kreativni autorski projekat Marka Dukića koji je autor teksta, reditelj, autor i izvođač muzike, animacija, ilustracija i dizajn.

Bole Kometa je Smiljana Marinković. Kostimografkinja je Nina Babić koja je i izradila rekvizite u predstavi, dizajner zvuka je Albert Savić, majstor svjetla Saša Šuman, dok su glasove posudili Aleksandra Spasojević kao naratorica, Goran Damjanac u ulozi Diva Žarka, Glas zadatka je Nina Babić, Čuvar Plavi je Dejan Andrić, dok je Marko Dukić Čuvar Crveni i Sum Sum. Fotografija je djelo Aleksandra Čavića.

Nevid teatar je prošle godine organizovao i likovni konkurs „Moje Pustolovine Boleta Komete”. Na likovni konkurs pristiglo je 308 radova iz Banjaluke i Bačke Palanke, izložba je bila postavljena u Muzičkom paviljonu u parku Petar Kočić, a najbolje radove možete pogledati ovdje.