Nevid teatar u takmičarskom programu „Lut festa” i „Čupave bajke”: Bole Kometa nastavlja sa festivalskim avanturama

„Pustolovine Boleta Kometa”, najuspješnija predstava Nevid teatra iz Banjaluke, nastavlja svoje festivalske avanture u Istočnom Sarajevu i Bijeljini na festivalima „Lut fest” i “Čupava bajka”.

„Lut fest” je Međunаrodni festivаl profesionаlnih lutkаrskih pozorištа zа djecu koji po specifičnoj formi predstavlja jedinstveni pozorišni festivаl u BiH i jedna je od vodećih međunarodnih pozorišnih manifestacija na našim prostorima. Održava se od 1. do 6. oktobra u Istočnom Sarajevu u organizaciji Forum teatra.  Festival je prava umjetnička atrakcija za publiku svih uzrasta, koja je za osamnaest godina trajanja doprinijela da je Istočno Sarajevo postalo važna odrednica na mapi svjetskog lutkarstva. U takmičarskom programu festivala učestvovaće 11 pozorišta iz BiH, Srbije, Slovenije, Njemačke, Estonije i Egipta.  Nevid teatar će se prvi put predstaviti publici ovog festivala sa Boletovim avanturama  4. oktobra u 10 časova.

„Čupava bajka” je dječiji pozorišni festival koji će se održati prvi put od 2. do 5. oktobra u Bijeljini u organizaciji Centra za kulturu „Semberija“. Festival je takmičarskog karaktera i dodjelјuje nagrade za najbolјu predstavu u cjelini, specijalnu nagradu za orginalnost i fantaziju i nagradu za najbolјu orginalnu muziku. Boleta Kometu i njegove pustolovine festivalska publika moći će da pogleda 05. oktobra u 18 časova.

„Pustolovine Boleta Komete”, predstava je Nevid teatra u koprodukciji sa Gradskim pozorištem Jazavac koja predstavlja neobični i kreativni autorski projekat Marka Dukića. Ova animirana bajka za djecu i odrasle do sada je odigrana 34 puta u zemlji i inostranstvu.  Na 17. Međunarodnom Naj, naj, naj, festivalu u Zagrebu, Marko Dukić je osvojio Zlatnu Žar pticu, nagradu za ukupan umjetnički utisak sa naglaskom na kreativnu i inovativnu animaciju. Na 22. Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade u Bačkoj Palanci, predstava „Pustolovine Boleta Komete” je osvojila je dvije prve nagradu za najbolju predstavu po odluci stručnog i dječijeg žirija.