Pustolovine-Boleta-Komete-Nevid-teatar

Nevid teatar učestvuje u takmičarskom programu 17. međunarodnog Naj, naj, naj festivala u Zagrebu

Animirana bajka za djecu, mlade i odrasle od tri do 133 godine, „Pustolovine Boleta Komete”, autorski projekat Marka Dukića biće izvedena u okviru takmičarskog programa 17. međunarodnog Naj, naj, naj festivala koji će biti održan od 19. do 23. aprila 2017. godine u Zagrebu u organizaciji Gradskog kazališta Žar ptica.

Na ovogodišnjem festivalu biće prikazano 13 predstava iz Hrvatske, Finske, Izraela, Španije i Bosne i Hercegovine.

Od 2007. kada je postao međunarodni Naj, naj, naj festival ugostio je brojna pozorišta iz Evrope i svijeta i to iz Japana, Južne Koreje, Izraela, Italije, Njemačke, Belgije, Danske, Poljske, Francuske, Bugarske, Srbije, Sovjetske Republike Jakutske, Litvanije, Švajcarske, Holandije i Slovenije.

Pored domaćina, Gradskog kazališta Žar ptice, svoje najbolje predstave izvešće Istarsko narodno kazalište Pula, Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka, Studio za suvremeni ples u koprodukciji s GK Trešnja, ZKL, GKL Split, Kazalište lutaka Zadar, Teatar Exit u koprodukciji s Teatrom Poco loco i KD Pinklecom  i Kazalište Smješko.

U inostranoj konkurenciji predstaviće se Theatre Tuike iz Finske, Nepesh theatre iz Izraela, El Perro Azul Teatro iz Španije i po prvi put, u programu festivala, učestvovaće i Bosna i Hercegovina.

Predstava Nevid teatra u koprodukciji sa Gradskim pozorištem Jazavac, „Pustolovine Boleta Komete”, biće izvedena u petak 21. aprila u 11 časova u Gradskom kazalištu Žar ptica.

Sve detaljne informacije o festivalu, kao i o učesnicima moguće je pronaći na sajtu  Gradskog kazališta Žar ptica.