Nevid-teatar-Čudesni-kontinetni-interaktivna-obrazovna-predstava

Nevid teatar učestvuje u takmičarskom programu 25. Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade u Bačkoj Palanci

Interaktivna obrazovna predstava za djecu uzrasta od tri do devet godina, „Čudesni kontinenti”, autora teksta i reditelja Marka Dukića u produkciji Nevid teatra iz Banjaluke biće izvedena u okviru takmičarskog programa 25. Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade koji će biti održan od 22. do 25. avgusta 2019. godine u Bačkoj Palanci.

Za mjesec dana na Konkurs Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade prijavilo se više od 50 pozorišta iz cijelog svijeta, a odabrano je osam predstava za jubilarno izdanje FEP-a. Od 22. do 25. avgusta u Bačkoj Palanci biće prikazane predstave iz Srbije, Hrvatske, Rusije, Slovenije, Italije i Bosne i Hercegovine.

Pored predstave Nevid teatra, predstave koje će biti odigrane su: „Kaštanka“, po tekstu A. P. Čehova u koprodukciji Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar, „Od kapljice do okeana“, autorski projekat trupe Hiša otrok in umetnosti iz LJubljanje, „Kapljice“, trupe La Societa dela Civeta iz Bolonje, „Bajke za ježa“, teatar Kovčeg iz Sankt Peterburga, „Not the right leg“, u koprodukciji Tri Groša, Cirkusfere i Otvorenog pozorišta DKSG iz Beograda, „Jesenja igra“, Slobodna scena Subotice i „S razlogom“, Kazališna družina Pinklec i LOFT (Lutkarska organizacija koju fakat trebamo) iz Čakovca i Zagreba.

Odabrane predstave takmičiće se za nagradu „Dobro drvo” u sljedećim kategorijama: nagrada za najbolјu predstavu u cjelini po odluci stručnog žirija, nagrada za predstavu najbližu djeci po odluci dječijeg žirija, nagrada za najbolјu predstavu po glasovima publike, pojedinačne nagrade po odluci stručnog žirija (specijalna nagrada, glumačke nagrade, nagrada za vizuelni identitet itd.).

Ovo je drugo učešće Nevid teatra u u takmičarskom programu FEP-a. Prije tri godine, animirana bajka za djecu mlade i odrasle od tri do 133 godine „Pustolovine Boleta Komete“, autorski projekat Marka Dukića, proglašena je najboljom po odluci stručnog i dječijeg žirija na 22. Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade.

Sve detaljne informacije o festivalu, kao i o učesnicima moguće je pronaći na sajtu  FEP-a.