Premijera nove autorske predstave Nevid teatra „Pustolovine Boleta Komete”

Autorski projekat Marka Dukića „Pustolovine Boleta Komete” biće premijerno izveden u petak, 25. marta 2016. godine na sceni Gradskog pozorišta Jazavac sa početkom u 18 časova i 6 minuta.

Priča govori o dječaku Boletu Kometi koji je u potrazi za svojim nestalim ocem, otetim od strane Sum Suma, bića iz svemira. Bole Kometa na svom putu proživljava nevjerovatne situacije: put u pustinju i kroz morsku oluju, silazak na dno mora i duboko u zemlju, te putovanje kroz svemirske crvotočine do drugih planeta.

Animirana bajka za djecu, mlade i odrasle „Pustolovine Boleta komete“ prikazuje fantastični dramaturški sklop u kojem se čudesno isprepliću živa glumačka igra, projektovana animacija na platnu, zvučni i svjetlosni efekti.

Autor teksta, reditelj, autor i izvođač muzike, animacija, ilustracija i dizajn potpisuje Marko Dukić, u predstavi igra Smiljana Marinković, kostimografiju i izradu rekvizite radila je slikarka Nina Popović, dizajner zvuka je Albert Savić, glaspove u predstavi posudili su Aleksandra Spasojević, Goran Damjanac, Nina Popović, Marko Dukić i Dejan Andrić.

Predstavu Nevid teatra u koprodukciji sa Gradskim pozorištem Jazavac možete pogledati i u subotu, 26. marta od 18 časova i 6 minuta na sceni Gradskog pozorišta Jazavac.