Nevid-teatar-Čudesni-kontinetni-interaktivna-obrazovna-predstava

Nevid teatar učestvuje u takmičarskom programu 5. Festivala dječije umjetnosti u Sarajevu

Interaktivna obrazovna predstava za djecu uzrasta od tri do devet godina, „Čudesni kontinenti”, autora teksta i reditelja Marka Dukića, u produkciji Nevid teatra iz Banjaluke, biće izvedena u okviru takmičarskog programa 5. Festivala dječije umjetnosti koji će biti održan od 3. do 7. maja 2019. godine u Sarajevu.

U ovom periodu, svaki dan u Pozorištu mladih Sarajevo, biće prikazane najbolje pozorišne predstave iz regije, dok će jedan dio festivala biti održan u KSC-u Kakanj.

Osim predstave Nevid teatra „Čudesni kontinenti”, predstave koje će biti odigrane u takmičarskom programu su: „Ježić Jožo“, Pozorište za decu Kragujevac, „Pinnochio“, Zagrebačko kazalište lutaka, „Prva priča“, Točka na i iz Zagreba, „Avanture maloga Juju“, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, „Djevojčica sa šibicama“, Mini teatar iz Ljubljane, „Začarani grad“, Pozorište lutaka Niš, „Bajka o izgubljenom vremenu“, Pozorište lutaka Mostar, „Pepeljuga“, GKJI Vinkovci i GKBM Osijek, „Jagor“, KKD “Ivana Brlić Mažuranić” iz Slavonskog Broda.

Odabrane predstave takmičiće se u kategorijima: najbolja predstava, reditelj, glumac_ica, najbolji dramski tekst. Pored ovih nagrada biće dodijeljena i nagrada publike za najbolju predstavu.

Predstava Nevid teatra „Čudesni kontinenti” biće izvedena u nedjelju, 5. maja u 11 časova u Pozorištu mladih Sarajevo na maloj sceni „Sead Bejtović”.

Dio 5. Festivala dječije umjetnosti biće održan i u BKC-u, gdje će najmlađi imati priliku učestovati u Centru radionica, marketa, igre i zabave. Pored toga, djeca će imati priliku da gledaju i dječije predstave koje će biti izvođene u Centru kulture i mladih Jelićeva:  „Ljepotica i zvijer“, Dramska grupa „Sedma”, Sedma osnovna škola Blažuj-Ilidža“, „Mali princ“, Udruženje za edukaciju djece „Pričalice”, „Najbogatiji vrabac na svijetu“, OŠ Katolički školski centar Sv. Josip, „Mali maslačak”, JU Centar kulture i mladih Općine Centar.

Ovo je prvo učešće Nevid teatra u takmičarskom programu 5. FEDU-a. Ove godine, pored Sarajeva, interaktivnu-obrazovnu predstavu „Čudesni kontinenti” moći će pogledati i mališani iz Bačke Palanke u okviru takmičarskog programa 25. Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade koji će biti održan od 22. do 25. avgusta.