Predstava „Princeza Zlatka u kraljevstvu boja“ u decembru na sceni Doma omladine u Banjaluci

Interaktivna predstava za djecu i odrasle „Princeza Zlatka u kralјevstvu boja“ u produkciji Nevid teatra iz Banjaluke biće izvedena 3. i 17. decembra na sceni Doma omladine u Banjaluci sa početkom u 18 časova i 18 minuta.

Priča govori o princezi Zlatki, princezi vila i vilenjaka iz Žutog kralјevstva, koja oplemenjuje svoj život upoznajući kralјevstva raznih boja, te na taj način razara predrasude svoga oca, Kralјa Žutka, i prikazuje djeci da je svijet koji je obogaćen raznolikostima ujedno bogatiji i sadržajniji svijet.

Višenagrađivani autor iz Nevid teatra, Marko Dukić, je autor teksta i reditelј, a u predstavi potpisuje i koreografiju. Kostimografkinje su Maja Mirković, dvostruka dobitnica Sterijine nagrade za kostim i Bilјana Tegeltija Bojanić, ovogodišnja dobitnica nagrade za najbolјu kostimografiju „Joakim Vujić” u paru sa Majom Mirković. Nјih dvije su zajedno sa Đurđicom Bjelošević oblikovale i izradile rekvizitu, dok su kostime izradile Jela Bošković i Ljilјana Šiniković. U predstavi igraju Maja Vujanović, Dejan Andrić i Marko Dukić, lektorka je Nataša Kecman, a vajar saradnik Bojan Mikulić.

Na svom gostovanju širom Bosne i Hercegovine, Nevid teatar je dosad izveo predstavu u Mostaru, Tuzli, Doboju, Usori, Travniku, Kiselјaku, Kreševu, Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Bugojnu i Banjaluci.

Ulaznice možete rezervisati putem aplikacije „BL TEATAR”, na e – mail: nevid.teatar@gmail.com i na broj telefona 065 741 363.