Princeza Zlatka u kraljevstvu boja_Nevid teatar

„Princeza Zlatka u kraljevstvu boja” u revijalnom programu Prvog festivala dječijeg dramskog stvaralaštva „Dobojska vrteška”

Interaktivna obrazovna predstava za djecu i odrasle „Princeza Zlatka u kraljevstvu boja”, autora i reditelja Marka Dukića, u produkciji Nevid teatra iz Banjaluke biće izvedena u okviru revijalnog programa Prvog festivala dječijeg dramskog stvaralaštva „Dobojska vrteška” u nedjelju, 27. juna, u 20 časova u Centru za kulturu i obrazovanje Doboj.

Predstava govori o princezi Zlatki, princezi vila i vilenjaka iz Žutog kraljevstva, koja oplemenjuje svoj život upoznajući kraljevstva raznih boja, te na taj način razara predrasude svoga oca, Kralja Žutka, i prikazuje djeci da je svijet obogaćen raznolikostima ujedno bogatiji i sadržajniji. Kraljevstva predstavljaju gradove u Bosni i Hercegovini: Sarajevo, Tuzlu, Banjaluku, Jajce, Trebinje i Mostar. Kostimografkinje su Maja Mirković i Biljana Tegeltija Bojanić, koje su zajedno sa Đurđicom Bjelošević oblikovale i izradile rekvizitu. U predstavi igraju Maja Vujanović, Dejan Andrić i Marko Dukić, lektorka je Nataša Kecman, dok je vajar saradnik Bojan Mikulić.

Prvi festival dječijeg dramskog stvaralaštva „Dobojska vrteška” biće održan u Doboju u organizaciji SPKD „Prosvjeta“ od 23. do 27. juna 2021. godine.

Tokom festivala biće organizovan i propratni program edukativno-zabavnog karaktera u okviru kojeg će Nevid teatar održati dvije dramske interaktivne radionice za djecu uzrasta od četiri do šest godina i od devet do 14 godina starosti. Djeca će imati priliku da na zabavan i uzbudljiv način uče o biljnom i životinjskom svijetu i upoznaju se sa osnovama dramskih tehnika: priča, vođena mašta, zamišljena putovanja i improvizacija kroz čudesni svijet fantazije u kojem se izražava osjećanjima i idejama.

Dramske interaktivne radionice vode glumci/animatori sa višegodišnjim iskustvom u radu sa djecom, Maja Vujanović i Dejan Andrić a biće realizovane u prostoru SPKD „Prosvjeta“ iz Doboja u nedjelju, 27. juna, u 11 i 12 časova.

Osim predstave Nevid teatra koja će biti izvedena u revijalnom programu, biće odigrano i sedam amaterskih predstava u takmičarskom programu festivala iz Doboja, Trebinja, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Dervente, Prnjavora i Zvornika.

Prvi festival dječijeg dramskog stvaralaštva „Dobojska vrteška” biće završen dodjelom nagrada i svečanim zatvaranjem u nedjelju, 27. juna, u 21 čas u Centru za kulturu i obrazovanje Doboj.