Unutrašnji kaleidoskop-Svetlana Ivanov

Radionica „Unutrašnji kaleidoskop” sa Svetlanom Ivanov od 28. do 30. oktobra u Banjaluci

Nevid teatar iz Banjaluke u saradnji sa Studiom „Pozorišni kaleidoskop” iz Beograda poziva sve zainteresovane osobe od 18 i više godina da se prijave za učešće na radionici „Unutrašnji kaleidoskop“, koju će od 28. do 30. oktobra voditi glumica i pozorišni pedagog Svetlana Ivanov.

Radionica istražuje veze unutrašnjeg i spoljašnjeg svijeta, sličnosti i razlike, kao različite odraze našeg bića. Svoj rad Svetlana Ivanov zasniva na istraživačkom procesu ličnog razvoja koristeći pozorišne elemente i tehnike.

„Pokušaćemo da se bolje upoznamo sa tim prostorom u sebi, koji nam zbog sve ubrzanijeg ritma svakodnevice često izmiče. Bavićemo se pitanjem: Koliko sami učestvujemo u stvaranju naše realnosti, a koliko puštamo da nam se stvari dešavaju?“, navela je Svetlana Ivanov.

Osnovni elementi rada su: kvalitet energije, komunikacija, pokret, kao i važnost greške.

„Svrha radionice je da se usporimo i odvojimo od svakodnevne rutine i da se na mirniji način povežemo sa sobom. Ovo je prilika da zaronimo dublje u svoj unutrašnji prostor mašte i sjećanja, u kome tragamo za zaboravljenim znacima – ‘svicima’ koje smo svi doživjeli, posebno u djetinjstvu. Na taj način mijenjamo senzacije i misli u sadašnjem trenutku i otvaramo svoje poglede za različite perspektive u budućnosti. Ovo je način da kreiramo sopstvenu stvarnost i uživamo u njenom bogatstvu“, navela je Svetlana Ivanov.

Radionica će biti realizovana u prostoru Studentskog pozorišta Banjaluka u petak, 28. oktobra, od 19.00 do 21.00 čas, subotu, 29. oktobra, od 17.00 do 20.00 časova i u nedjelju, 30. oktobra, od 10.00 do 13.00 časova. Uvodno predavanje otvorenog karaktera biće realizovano u petak, 28. oktobra, od 18.00 časova.

Učešće na radionici iznosi 40,00 KM. Broj polaznika je ograničen na ukupno 12 a prijaviti se možete do 26. oktobra na: nevid.teatar@gmail.com

Radionica „Unutrašnji kaleidoskop” podržana je od strane .ditiramb iz Beča a biće realizovana uz tehničku podršku Banjalučkog studentskog pozorišta.

Svetlana Ivanov osnovala je, 2021. godine, Studio „Pozorišni kaleidoskop“ poslije dugogodišnjeg iskustva u savremenom pozorištu (Plavo pozorište, Pod Teatar, Asocijacija Miraž/Teatar Poezija, Asocijacija Aletheia) gdje razvija svoj način rada sa fokusom na kvalitet prisutnosti, elemente igre i mogućnosti improvizacije, kao i povezivanje misaonog, emocionalnog i kreativnog procesa.