Specijalna nagrada autorskom timu predstave „Zväće se Hamlet“

Stručni žiri Međunarodnog festivala mladog glumca ZAPLET 05 u organizaciji Gradskog pozorišta Jazavac dodijelio je Specijalnu nagradu autorskom timu predstave „Zväće se Hamlet“ za kolektivnu igru i promociju nekonvencionalnog teatarskog izraza.

Muzičko-pantomimski komad koji slijedi principe savremenog fizičkog teatra i teatra pokreta i na angažovan način progovora o politici, moći, vlasti, tj. njihovim zloupotrebama, nakon premijernog izvođenja 15. avgusta 2013. godine na prostoru iznad Javnog skloništa “Građevina” ili “Građiš” u Ulici Sime Šolaje u Banjaluci, izveden je u Holu Gradskog pozorišta Jazavac u okviru Takmičarskog programa Festivala u četvrtak, 24.10.2013. godine od 22 časa i 30 minuta.

Autorski tim predstave čine Marko Dukić, Ljubiša Trivić, Goran Damjanac, Darko Đekić i Dejan Andrić. Igrač (Dejan Andrić) predstavlja jednu ličnost podijeljenu na četiri tipa: Političar, Aparatčik, Narkoman i Glumac. Pored glavnog igrača, u predstavi igraju još tri igrača (Marko Dukić, Darko Đekić i Ljubiša Trivić), koji glavnog igrača prate muzički: proizvode zvukove i ritmove scena.

Glasovima publike koja je poslije svake predstave glasala za glumce večeri proglašen je i Dejan Andrić za uloge u predstavi ZVÄĆE SE HAMLET.

Ovogodišnji Zaplet trajao je od 22. do 27.10.2013. godine, a u sklopu festivala odigrano je šest predstava iz Beograda, Prijedora, Gradiške, Banjaluke, Sarajeva i Zagreba.

Nevid teatar čestita svim nagrađenim i zahvaljuje se Gradskom pozorištu Jazavac i direkciji Međunarodnog festivala mladog glumca ZAPLET 05 na pozivu, gostoprimstvu i organizaciji.