Edukativni program o pravilnoj ishrani-Nevid teatar

Edukativni program o pravilnoj ishrani za cijelu porodicu u društvenim domovima Banjaluke od 12. do 17. decembra

Edukativni program o pravilnoj ishrani za cijelu porodicu koji organizuje Nevid teatar iz Banjaluke u okviru projekta „Zdravi zabavnik Nevid teatra”, nakon Doma omladine, biće realizovan i u četiri društvena doma Banjaluke od 12. do 17. decembra.

U svakom društvenom domu, u cilјu sticanja i očuvanja pravilnih prehrambenih navika biće održano predavanje na temu „Zašto je važna pravilna ishrana?” koje će voditi nutricionistkinja Dragana Žugić.

Nakon predavanja, posjetioci će imati priliku da se takmiče i prošire svoja znanja o pravilnoj ishrani jer će biti organizovan edukativni kviz za cijelu porodicu, koji će voditi Marko Dukić i Dejan Andrić iz Nevid teatra.

U okviru programa biće promovisan i ilustrovani Zdravi zabavnik Nevid teatra koji je nastao na osnovu najbolјih pjesama Literarnog konkursa Nevid teatra za originalne pjesme o pravilnoj ishrani. Osim 40 pjesama koje je ilustrovao Marko Dukić, Zdravi zabavnik Nevid teatra sadrži i 60 zapažanja o pravilnoj ishrani koja su napisali banjalučki osnovci, jelovnik za sva godišnja doba, zdrave recepte, kao i dodatne zabavne činjenice i zanimlјivosti o hrani. Takođe, na veb-stranici Nevid teatra biće dostupna i elektronska verzija Zdravog zabavnika Nevid teatra.

Edukativni program o pravilnoj ishrani za cijelu porodicu biće realizovan u četiri društvena doma Banjaluke: Ljubačevu (12. decembra), Verićima (14. decembra), Piskavici (15. decembra) i Zalužanima (17. decembra). U svakom društvenom domu program počinje u 18.00 časova, osim u Zalužanima gdje program počinje u 17.00 časova.

Projekat sufinansira Grad Banja Luka.