Дјеца уче са Невид театром

Djeca uče s Nevid teatrom u Banjaluci od 23. novembra do 11. decembra

Izvođenjem interaktivne obrazovne predstave za djecu „Čudesni kontinenti”, autora i reditelјa Marka Dukića, u Društvenom domu u Mišinom Hanu, 23. novembra sa početkom u 17 časova i 55 minuta, Nevid teatar započinje turneju obrazovnog programa u Banjaluci u okviru edukativnog projekta „Djeca uče sa Nevid teatrom 2”.

Osim predstave koja je namijenjena za uzrast od tri do devet godina, obrazovni program obuhvata i prikazivanje animiranog pozorišnog bontona za djecu i odrasle i realizaciju edukativnog kviza u sedam društvenih domova Banjaluke: Mišinom Hanu (23. 11.), Piskavici (25. 11.), Verićima (30. 11.), Potkozarju (4. 12.), Ljubačevu (7. 12.), Zalužanima (9. 12.) i Dragočaju (11. 12.). U svakom društvenom domu program počinje u 17.55 časova, a ulaz na sve događaje je besplatan.

U edukativnoj predstavi djeca uče o geografskim pojmovima, kontinentima, životu na Zemlјi, a interakcijom im je omogućeno da usmjeravaju tok radnje u pravcu u kojem ona žele. Slijedi principe savremenog teatra i teatra pokreta a u njoj igraju Dejan Andrić i Marko Dukić, koji su za izvođenje ove predstave osvojili nagradu za najbolјeg glumca na 5. Festivalu dječije umjetnosti u Sarajevu.

Prije svakog izvođenja predstave, u svrhu obrazovanja pozorišne publike biće prikazan animirani pozorišni bonton za djecu i odrasle u produkciji Nevid teatra, autora i reditelјa Marka Dukića, koji potpisuje i ilustracije, dizajn likova, animaciju, muziku i zvučne efekte. Naratorka je Smilјana Marinković, lektorka Nataša Kecman, flauta Nataša Vukojević Dukić i dizajn zvuka Albert Bojan Savić. Animirani pozorišni bonton za djecu i odrasle možete pogledati na Jutjub kanalu Nevid teatra.

U okviru edukativnog kviza, dva tima od po petoro djece, koja će biti nasumično izabrana nakon završetka predstave, imaće priliku da se takmiče i prošire svoja znanja o pravilima lijepog ponašanja u pozorištu, kontinentima i životu na Zemlјi jer će biti ispitana njihova pažnja i šta su naučili sa Nevid teatrom. Kviz vodi glumica Maja Vujanović a glumci iz predstave, Marko Dukić i Dejan Andrić, učestvovaće zajedno sa djecom u kvizu tako što će svako od njih dvojice voditi po jedan tim.

Projekat sufinansiraju Grad Banjaluka i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

 

Plakat-Djeca uče sa Nevid teatrom