Edukativni program Nevid teatra 2013

Slučajevi po Danilu Harmsu, Nevid teatar
Slucajevi__po__Danilu__Harmsu__Nevid teatar
Slucajevi plakat

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Linkovi

EDUKATIVNI PROGRAM NEVID TEATRA 2013

Implementacijom projekta „Edukativni program Nevid teatra 2013” Nevid teatar je želio doprinijeti razvoju edukacije o nekonvencionalnom pozorišnom izrazu u cilju povećanja produkcija nezavisnih pozorišnih trupa u Republici Srpskoj.

U okviru ove turneje Nevid teatar je gostovao u Loparama, Bratuncu, Berkovićima, Derventi i Kostajnici i tom prilikom održao predavanje „O životu i djelu ruskog parodičara Danila Harmsa” i izveo predstavu „Slučajevi” po Danilu Harmsu.

Prije svakog izvođenja predstave, „Slučajevi” po Danilu Harmsu, organizovano je predavanje „O životu i djelu ruskog parodičara Danila Harmsa”, na kojem je publika imala priliku da se upozna sa životom i djelom ruskog pjesnika, dramskog pisca, satiričara, prozaiste; jednog od najboljih ruskih satiričara i komediografa XX vijeka koji u prozi odbacuje klasičnu formu kratke priče, fabulu i psihologizam, stvarajući nov oblik „događaja” (Slučajevi), zasnovan na parodiranju tradicionalnih, ustaljenih veza u svakodnevici, šablona u ideologiji i istorijskom mišljenju, pa čak i književnoistorijskih shvatanja i poruka ruske klasike. Njegove drame „Komedija grada Peterburga” i „Jelizaveta Bam” prethode evropskoj drami apsurda. Predavač je bio Aleksandar Ilić, filmski reditelj, dramaturg, profesor filozofije i sociologije, jedan od autora i reditelj predstave „Slučajevi” po Danilu Harmsu. Sufinansijer projekta‒Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.