Zdravi zabavnik Nevid teatra

Zatvoren Literarni konkurs za originalne pjesme o pravilnoj ishrani u okviru projekta „Zdravi zabavnik Nevid teatra”

Literarni konkurs za originalne pjesme o pravilnoj ishrani u okviru projekta „Zdravi zabavnik Nevid teatra”, koji implementira Nevid teatar iz Banjaluke, zatvoren je u srijedu, 5. oktobra.

Zbog izuzetno velikog broja pjesama koje su pristigle na konkurs bez zapažanja o zdravlju, ishrani i osnovnim problemima konzumiranja štetnih prehrambenih namirnica, odlučeno je da budu prihvaćene sve prijave pa je u konkurenciji 305 pjesama, od kojih će biti izabrano do 30 najboljih.

Na osnovu izabranih pjesama o pravilnoj ishrani, Nevid teatar će štampati ilustrovanu knjigu „Zdravi zabavnik Nevid teatra“. Osim izabranih pjesama, „Zdravi zabavnik Nevid teatra“ sadržavaće i zapažanja djece o zdravlјu i ishrani, kao i zdravi jelovnik i dodatne zabavne činjenice i zanimlјivosti o hrani. Takođe, na veb-stranici Nevid teatra biće dostupna elektronska verzija ilustrovane knjige.

Rezultate konkursa Nevid teatar objaviće 20. 10. 2022. godine na veb-stranici Nevid teatra: www.nevidteatar.com

Najbolji mladi autori i autorke dobiće na poklon po jedan štampani primjerak ilustrovane knjige „Zdravi zabavnik Nevid teatra“, diplomu za učestvovanje u Literarnom konkursu, kao i torbicu sa poklonima Nevid teatra a nagrade će im biti uručene u okviru Edukativnog programa o pravilnoj ishrani za cijelu porodicu, koji će biti realizovan 26. novembra u Domu omladine u Banjaluci. Osim dodjele nagrada, u sklopu programa biće realizovano i stručno predavanje i edukativni kviz o pravilnoj ishrani, kao i Javno čitanje najbolјih pjesama.

Projekat će biti implementiran od avgusta do decembra 2022. godine u Banjaluci a posebne aktivnosti biće realizovane u Domu omladine i u četiri prigradske mjesne zajednice Banjaluke: Ljubačevu, Verićima, Zalužanima i Gornjoj Piskavici.

Projekat sufinansira Grad Banjaluka.